Arja & Emma Puikkonen

Arja ja Emma Puikkonen at Bookshop Bivar

Finnish writers ARJA & EMMA PUIKKONEN 12 December at Bookshop Bivar.

The language of this event will be Finnish.

 

Kirjailijat ARJA ja EMMA PUIKKONEN 12 joulukuuta klo 20.00 Bookshop Bivarissa.

Tarinointia kirjoittamisesta.
Esittelyssä kirjat Äänihäkki, Haapaneitty, mettäntyttö ja Eurooppalaiset unet.
Vapaamuotoista seurustelua.

Kirkkonummen Veikkolassa asuva Arja Puikkonen on kirjoittanut lukuisia lastenkirjoja. Vuonna 2002 hän sai Helsingin kirjamessuilla Rakkaudesta kirjaan -palkinnon ja v. 2003 Finlandia Junior -palkinnon kirjastaan Haloo, kuuleeko kaupunki. Hän on ollut yhdessä muusikoiden kanssa rakentamassa kotikylälleen kokeiluhenkistä Veikkola DADA kamarimusiikkifestivaalia ja vuoden 2007 festivaalilla kantaesitettiin hänen kirjoittamansa musiikkisatu Haapaneitty, mettäntyttö, joka on saatavilla myös äänikirjana (Nemo 2011).

Emma Puikkonen on julkaissut neljä romaania, joista viimeisin, Eurooppalaiset unet (2016) oli Finlandia-ehdokkaana sekä Tulekantajat-ehdokkaana. Emma työskentelee kirjailijan työn lisäksi käsikirjoittajana ja kirjoittamisen opettajana Helsingissä.

Yhdessä Arja ja Emma ovat kirjoittaneet kaksi teosta: lasten ja nuorten luovan kirjoittamisen oppaan Käsikirja mielikuvituksen matkaajille (Kirjapaja 2015) sekä vastikään ilmestyneen saturomaanin Äänihäkki (Otava 2017) jonka miljööt ovat saaneet innoitusta myös Lissabonista. Äänihäkin on kuvittanut Paula Mela.

Lissabon on jo useamman vuoden ollut paikka, jossa Arja Puikkonen on työskennellyt Suomen pimeimpien talvikuukausien aikana. Viime aikoina myös Emma lapsineen on liittynyt seuraan, ja käsikirjoituksia on hiottu Graçan kaupunkimaisemien äärellä.